Tervislik ja lihtne salat külmsuitsu makrelli, kaunviljade ja muu heaga
Miks mitte proovida uusi huvitavaid ja tervislikke toite, mida on mõnusalt lihtne ka lõunaks kaasa valmistada. Jagan maitsva ja ülitervisliku salati idee, mis sobib hästi lõuna-, õhtu- või hoopis hommikusöögiks.
Kas teadsid, et kaunviljad sisaldavad rohkesti taimset valku, mineraalaineid ja kiudaineid. Lisaks täidavad nad hästi kõht, kuna imenduvad aeglaselt ning hinnalt on kaunviljad soodne toiduaine. Kaunviljad sobivad ideaalselt kaalulangetajatele.
Makrell ehk skumbria ja pähklid sisaldavad väga kasulikke Oomega-3 rasvhappeid.
Rasvaseid süvavee kalu nagu näiteks makrell või sardiine võiks palju tihemini süüa. Makrell sisaldab kasulikke mineraale ja vitamiine:
- vitamiinid A, B1, B2, B3, B6, D, E, B12, niatsiin
- mineraalained: naatrium, kaalium, kaltsium, fosfor, magneesium, jood, raud, seleen, tsink, vask, mangaan
Kokku: 4 serveeringut
KOOSTISOSAD
- 1 -2 küüs küüslauku
- ½ sidruni mahl
- 2 spl. oliiviõli
- 1 värske kurk
- veidi rediseid
- petersell või basiilik
- purk kikerherneid
- 1 purk punaseid ube
- 1 pakk kukolat
- 1 külmsuitsu makrell ehk skumbria (1 portsjonis 30 g kala)
- 50g pekaanipähkleid või muid lemmikuid pähkleid
VALMISTAMINE
- Valmista salatikaste : sega väikses kausis omavahel purustatud küüslauk, oliiviõli, sidrunimahl ning sool-pipar.
- Haki kurk ja viilutra redised.
- Ava konservid ja loputa jooksva vee alla punased oad ning kikerherned. Nõruta liigsest veest.
- Sega suuremas kausis kurk, redis, petersell või basiilik, kikerherned, punased oad ja rukola. Vala üle eelnevalt valmistatud salatikastemega ning sega hästi läbi.
- Jaga salatipõhi kaussidesse.
- Puhasta makrell suupärasteks tükkideks ja jaga salatite vahel kausidesse.
- Serveerimisel kaunista meelepärase maitserohelise, sidruni viilu ja pähklitega.
Makrelli ehk skrumbia asemel võib kasutada ka räimi, sardiine või lõhet.