Värviline Salat Kana, Apelsini Ja Pähklitega

Ideaalne salat palavaks suvepäevaks - värviline ja vitamiinirohke salat värskete puuviljadega.

Kana on kõrge valgusisaldusega ning madala rasva- ja kalorisisaldusega. 

Madala rasvasisaldusega täisväärtuslikud valgud, nagu kanaliha, tekitavad pikemaks ajaks täiskõhutunde. Kanaliha tarbimine on üks lihtamaid ja ka soodsamaid viise muutmaks oma toidulaud tervislikumaks ja valgurikkamaks.

Kanalihas on mitmeid vajalikke toitaineid: rauda, B-vitamiine (B3- ja  B6), tsinki, seleeni, kroomi, fosforit -  mis on olulised luude ja lihaste toimimiseks ja närvisüsteemi tõrgeteta tööks. Kana poolkoibades leidub ka D-vitamiin, mis on teada-tuntud luude arengu toetaja ning see on vajalik ka kaltsiumi ja fosfori paremaks omastamiseks.

Pähklitest saad kasulikud oomega-3 rasvhapped. 

Kui teed trenni, siis huvitav on teada, et oomega-3  rasvhapped mõjutavad valkude sünteesi, tõhustades nii treeningute anaboolset toimet.

Oomega-3-rasvhapped on seotud ka immuunsüsteemiga, nad vähendavad treeningutest põhjustatud oksüdatiivse stressi (vabade radikaalide) negatiivseid mõjusid. Seetõttu on ka treeningust taastumine kiirem ja tõhusam.

 

Kokku: 2 serveeringut
Ettevalmistus: 10 min
Valmistamine: 10 min

KOOSTISOSAD

Salatikaste:

  • 3 spl. of mett
  • 2 spl. sinepit
  • 1 spl. extra virgin oliiviõli
  • 1 spl. sidrunimahla
  • 2 spl. aplesini mahla
  • 0.3 tl. kaneel

Salat:

  • 200g kanarinna filee
  • 4 peopesa rukola (1 pakk)
  • ¼ jääsalat
  • 1 aplesin
  • ¼ granaatõuna seemneid
  • 30g pekaanipähkleid või muid lemmikuid pähkleid

VALMISTAMINE

  • Pigista apelsinist kastme jaoks veidi mahla. Koori ja puhasta apelsin (soovi korral fileeri), aseta kõrvale.  
  • Sega salatikastme koostisosad tassis, maitsesta soola ja pipraga.
  • Lõika kanarinna fileed 4-ks väiksemaks tükiks ning maitsesta soola-pipra ja veidikese oliiviõliga. Aseta fileed kuumale grillpannile – grilli kana mõlemalt poolt. Kui grilli pole, sobib kanafileed valmistada ka ahjus või tavalisel pannil. Lisa fileedele küpsetamise ajal veidi eelnevalt valmistatud salatikastet.
  • Kui kana on valmis ja veidi jahtunud, siis lõika fileed viiludeks.  
  • Rebi või lõika jääsalat kahete kaussi, lisa ka rukola. Seejärel lisa salatikaste. Sega korralikult läbi. Aseta peale apelsini viilud ja kanafileed.
  • Lõpetuseks puista peale granaatõunaseemneid ja röstitud pekaanipähklid, mandleid või muid lemmikuid pähkleid.