Värviline Salat Kana, Apelsini Ja Pähklitega
Ideaalne salat palavaks suvepäevaks - värviline ja vitamiinirohke salat värskete puuviljadega.
Kana on kõrge valgusisaldusega ning madala rasva- ja kalorisisaldusega.
Madala rasvasisaldusega täisväärtuslikud valgud, nagu kanaliha, tekitavad pikemaks ajaks täiskõhutunde. Kanaliha tarbimine on üks lihtamaid ja ka soodsamaid viise muutmaks oma toidulaud tervislikumaks ja valgurikkamaks.
Kanalihas on mitmeid vajalikke toitaineid: rauda, B-vitamiine (B3- ja B6), tsinki, seleeni, kroomi, fosforit - mis on olulised luude ja lihaste toimimiseks ja närvisüsteemi tõrgeteta tööks. Kana poolkoibades leidub ka D-vitamiin, mis on teada-tuntud luude arengu toetaja ning see on vajalik ka kaltsiumi ja fosfori paremaks omastamiseks.
Pähklitest saad kasulikud oomega-3 rasvhapped.
Kui teed trenni, siis huvitav on teada, et oomega-3 rasvhapped mõjutavad valkude sünteesi, tõhustades nii treeningute anaboolset toimet.
Oomega-3-rasvhapped on seotud ka immuunsüsteemiga, nad vähendavad treeningutest põhjustatud oksüdatiivse stressi (vabade radikaalide) negatiivseid mõjusid. Seetõttu on ka treeningust taastumine kiirem ja tõhusam.
Kokku: 2 serveeringut
Ettevalmistus: 10 min
Valmistamine: 10 min
KOOSTISOSAD
Salatikaste:
- 3 spl. of mett
- 2 spl. sinepit
- 1 spl. extra virgin oliiviõli
- 1 spl. sidrunimahla
- 2 spl. aplesini mahla
- 0.3 tl. kaneel
Salat:
- 200g kanarinna filee
- 4 peopesa rukola (1 pakk)
- ¼ jääsalat
- 1 aplesin
- ¼ granaatõuna seemneid
- 30g pekaanipähkleid või muid lemmikuid pähkleid
VALMISTAMINE
- Pigista apelsinist kastme jaoks veidi mahla. Koori ja puhasta apelsin (soovi korral fileeri), aseta kõrvale.
- Sega salatikastme koostisosad tassis, maitsesta soola ja pipraga.
- Lõika kanarinna fileed 4-ks väiksemaks tükiks ning maitsesta soola-pipra ja veidikese oliiviõliga. Aseta fileed kuumale grillpannile – grilli kana mõlemalt poolt. Kui grilli pole, sobib kanafileed valmistada ka ahjus või tavalisel pannil. Lisa fileedele küpsetamise ajal veidi eelnevalt valmistatud salatikastet.
- Kui kana on valmis ja veidi jahtunud, siis lõika fileed viiludeks.
- Rebi või lõika jääsalat kahete kaussi, lisa ka rukola. Seejärel lisa salatikaste. Sega korralikult läbi. Aseta peale apelsini viilud ja kanafileed.
- Lõpetuseks puista peale granaatõunaseemneid ja röstitud pekaanipähklid, mandleid või muid lemmikuid pähkleid.