Värviline Kanasalat
Maitseküllane, värviline ja vitamiinirohke salat värskete köögiviljade ja kanaga on ideaalne toidukord näiteks lõnapausi ajal.
Salat sobib suurepäraselt suurema koguse ettevalmistamiseks, et järgmine päev süüa. Ette valmistades, hoia salatikaste eraldi enne toidu serveerimist. Samuti viiluta avokaado enne söömist.
Kana maitsestamisel võib kasutada ka rohkem vürtse oma eelistustest lähtuvalt. Salatis sobib kasutada enda lemmikuid köögivilju.
Kana on kõrge valgusisaldusega ning madala rasva- ja kalorisisaldusega. M adala rasvasisaldusega täisväärtuslikud valgud, nagu kanaliha, tekitavad pikemaks ajaks täiskõhutunde.
Kokku: 3 serveeringut
Valmistamine: max 30 min
KOOSTISOSAD
- 300 g kana rinnafileed•
- lemmikut salati mixi
- 1 purk konservmaisi
- pool punast sibulat
- mõned kirsstomatid
- ½ tassi (90g) datleid
- 2 laimi
- 1 avokaado
- ¾ tl. paprika
- ⅛ tl. cayenne pipar
- ¼ tl küüslaugupulber
- ¼ tl. sibulapulber
- ¼ tl. kuivatatud tüümian
- ¼ tl. jahvatatud vürts
- ⅛ tl. sool ja pipar
Kastme jaoks
- 2 spl. oliiviõli
- 2 spl. värskelt pressitud laimimahla
- 2 tl. mett
- 1 purustatud küüslauk
- värsket koriandrit
- veidi soola ja pipart
VALMISTAMIIN
- Eelkuumuta grill.
- Sega maitseained kausis ja määri kanafilled maitseainega üleni kokku.
- Grilli kana 5-8 minutit mõlemalt poolt. Kana on valmis, kui sisemine temperetuur on minimaalselt 75°C.
- Kuni kana küpseb, aseta kaussidesse salati mix.
- Haki sibul, datlid ja tomatid kuubikuteks ning jaga kausidesse.
- Kurna mais ja aseta veidi maisi igasse kaussi.
- Puhasta ja viiluta avokaado.
- Lõika laim pooleks ja pigista avokaadole laimi mahla, et värv püsiks ilus roheline.
- Haki kastme jaoks küüslauk ja koriander peeneks. Aseta väiksesse kaussi.
- Pigista laimi mahl kastmesse, lisa ka õli, mesi ning maitsesta kaste soola-pipraga.
- Viiluta küpsenud kanafileed ja aseta salatile ning vala üle kastmega.
Serveerides aseta igasse kaussi laimi sektor ja kaunista koriandriga.
Nautige!