Värviline Salat Kana, Apelsini Ja Pähklitega

Ideaalne salat palavaks suvepäevaks - värviline ja vitamiinirohke salat värskete puuviljadega.

Kana on kõrge valgusisaldusega ning madala rasva- ja kalorisisaldusega.

M adala rasvasisaldusega täisväärtuslikud valgud, nagu kanaliha, tekitavad pikemaks ajaks täiskõhutunde. Kanaliha tarbimine on üks lihtamaid ja ka soodsamaid viise muutmaks oma toidulaud tervislikumaks ja valgurikkamaks.

Kanalihas on palju vajalikke toitaineid: rauda, ​​B-vitamiine (B 3- ja B 6) , tsinki, seleeni, kroomi, fosforit - mis on olulised luude ja lihaste toimimiseks ja närvisüsteemi tõrgeteta tööks. Kana poolkoibades leidub ka D-vitamiini, mis on teada-tuntud luude arengu toetaja ning see on vajalik ka kaltsiumi ja fosfori paremaks omandamiseks.

Pähklitest saad kasulikud oomega-3 rasvhapped.

Kui teed trenni, siis huvitav on teada, et oomega-3 rasvhapped mõjutavad valkude sünteesi, tõhustades nii treeningute anabolset toimet.

Oomega-3-rasvhapped on seotud ka immuunsüsteemiga, nad vähendavad treeningutest põhjustatud oksüdatiivset stressi (vabade radikaalide) tugevaid mõjusid. on ka treeningust taastumine kiirem ja tõhusam.

Kokku: 2 serveeringut
Ettevalmistus: 10 min
Valmistamine: 10 min

KOOSTISOSAD

Salatikaste:

  • 3 spl. mett
  • 2 spl. sinepit
  • 1 spl. extra virgin oliiviõli
  • 1 spl. sidrunimahla
  • 2 spl. aplesini mahla
  • 0,3 tl. kaneel

Salat:

  • 200 g kanarinna viili
  • 4 peopesa rukolat (1 pakk)
  • ¼ jääsalat
  • 1 aplesin
  • ¼ granaatõuna seemneid
  • 30g pekaanipähkleid või muid lemmikuid pähkleid

VALMISTAMIIN

  • Pigista apelsinist kastme jaoks veidi mahla. Koori ja puhasta apelsin (soovi korral fileeri), aseta kõrvale.
  • Sega salatikastmed tassis, maitsesta soola ja pipraga.
  • Lõika kanarinna fileed 4-ks väiksemaks tükiks ning maitsesta soola-pipra ja veidikese oliiviõliga. Aseta fileed kuumale grillpannile – grilli kana mõlemalt poolt. Kui grill, sobib kanafile valmistatud pole ka ahjus või tavalisel pannil. Lisa fileedele küpsetamise ajal viisid valmistatud valmistatud salatet.
  • Kui kana on valmis ja veidi jahtunud, siis lõika fileed viiludeks.
  • Rebi või lõika jääsalat kahete kaussi, lisa ka rukola. siis lisa salatikaste. Sega korralikult läbi. Aseta peale apelsini viilud ja kanafileed.
  • Lõpetuseks puista peale granaatõunaseemneid ja röstitud pekaanipähklid, mandleid või muid lemmikuid pähkleid.